Kreativitet i en Coronatid

Opdateret: 24. mar. 2020


Udbruddet af Coronavirus i Danmark påvirker os alle sammen. Denne artikel handler om et let emne forårsaget af en alvorlig situation. Men sagen er, at mange mennesker må blive i deres hjem i denne tid, og det kan give anledning til kedsomhed. Og det er lige netop dette, jeg vil tale mere om her - også i forhold til at udvikle din podcast.
Det skal understreges at denne blogartikel ikke er til dig der har tralvt med at holde samfundet igang, men til dig, der mere eller mindre er spærret inde i eget hjem, og som keder dig.


Kedsomheden kan være en gave


For det skal handle om kedsomhed. Der er nok ikke mange, der forbinder kedsomhed med noget behageligt. Og med god grund, for den rangerer nemlig på lige fod med en følelse som afsky!


Alligevel vil jeg her argumentere for, at det er et rum, man skal turde give sig hen til. Hvorfor det? Jo, fordi der kommer en gave på den anden side.

Når vi keder os, kommer vi til at fantasere om alle de ting, vi kunne tænke os at lave – så vi ikke længere keder os. Måske får vi lyst til at male væggen i en ny farve. Eller måske kommer vi til at tænke over, hvad vi har lyst til i vores liv.Der skal derfor her slås et slag for kedsomheden.


Den er faktisk vigtig for os mennesker. Både fordi den kan være med til at sænke farten i vores hastige liv og så altså fordi, at vi bliver nødt til at være opfindsomme og tænke os om. Vores tanker kommer til at vandre – og det er godt!


Kedsomheden er med andre ord et nødvendigt onde, som skal omfavnes ind imellem. For i kedsomheden kan kreativiteten opstå!


Få en god idé til en podcast

Og lad så det være en opfordring til dig, der pønser på at lave en podcast. Giv dig selv tid til at komme på de gode idéer.


Og måske kan den helt igennem mærkelige situation, som vi alle står i for tiden også være med til at få kreativiteten frem. Den gode idé eller den kreative tanke kommer nemlig ofte, når vi mindst venter det. Og især, når noget er anderledes end normalt, når vi er revet ud af vores vante gænge.


Har du for eksempel lagt mærke til, at du tit kommer på noget godt, når du står i badet eller lige inden du skal sove? Eller når noget er gået galt eller i hvert fald er gået anderledes end forventet, og du tvinges til at tænke nyt?


Kreativitet kommer altså ud af ingenting, og måske er det derfor, at kreativitet har været forbundet med noget mystisk. Og måske også derfor, at man har troet, at det kun var nogen forundt at have særlige, kreative evner.


Nu er vi klar over, at alle mennesker kan være kreative.


Men vi kan ikke tvinge kreativiteten frem - vi kan forsøge at skabe de bedst mulige rammer for, at den kan opstå - og måske er det lige nu.


En god podcasts begynder med en god idé. Dernæst kommer der forskellige praktikaliteter, du skal forholde dig til - især af teknisk karakter. Dette vil vi skrive om i vores næste podcastartikel: Få styr på dit udstyr: En indkøbsguide til podcastbegyndere


Her vil vi guide dig igennem alt, hvad du skal vide for at lave fænomenal lyd med interessant indhold.


Men for nu, så lad kedsomheden indfinde sig og se, hvad der kommer ud af det! Forhåbentlig får du en rigtig god idé. Heldigvis har du også masser af tid til at øve dig, så få det bedste ud af en udsædvanlig tid.Følg med og få flere podcaststips: Facebook, Instagram, Linkedin


59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle